Hotell i Alperna med restauranger med Michelin-stjärnor

Oavsett om man är i Alperna för att åka skidor, vandra eller bara njuta av naturen så blir man i regel hungrig, och ska man äta så kan man lika gärna äta gott, och varför då inte göra det på en riktigt fin restaurang? Här nedan listar vi 10 hotell i Alperna som har en restaurang med minst två Michelin-stjärnor (med ett undantag). Som ni säkert förstår så är alla hotellen är femstjärniga så att kombinera ett boende på dessa hotell med att äta på deras finrestaurang är självklart ingen billig historia, men har man pengar eller firar man något speciellt blir det hela garanterat en upplevelse att minnas.

Courchevel i Frankrike och St. Moritz i Schweiz är något av de "kulinariska huvudstäderna" när det kommer till Alperna är dessa båda skidorter lite överrepresenterade här.

1. Hotell Cheval Blanc, Courchevel

Vi börjar i den franska skidorten Courchevel med hotellet Cheval Blanc i Courchevel huserar restaurangen Le 1947 som har tre Michelin-stjärnor. Hotellet innehåller även ett par andra fina restauranger och ett lyxigt spa.

2. Flocons de Sel, Megève

Även i Megève i franska alperna finns ett hotell med en tre-stjärnig restaurang. Hotellet och restaurangen har samma namn och heter Flocons de Sel, som betyder "Saltflingorna". Hotellet erbjuder rum, lägenheter och chalets.

3. Le K2 Palace, Courchevel

Tillbaka i Courchevel hittar vi Le K2 Palace Courchevel som har både lyxiga rum, suiter samt chalets för de som föredrar något mer privat. Dessutom har de restaurangen Le Sakara som är en exklusiv restaurang med två Michelin-stjärnor.

4. Le K2 Altitude, Courchevel

Vi stannar i Courchevel och går till Le K2 Altitude som är ett systerhotell till Le K2 Palace, och även här finns en restaurang med två stjärnor, nämligen restaurang Le Montgomerie.

5. Le Chabichou, Courchevel

Det sista hotellet vi tipsar om i Courchevel är Le Chabichou som är både ett hotell och en restaurang med samma namn. Restaurangen har två stjärnor i Michelin-guiden.

6. Carlton Hotel, St. Moritz

Vi lämnar Franrkike och går till Schweiz och hittar här Carlton Hotel i St. Moritz. Här finns restaurangen Da Vittorio som har två stjärnor i Michelin-guiden.

7. Hotel Giardino Mountain, St. Moritz

Ytterligare ett hotell i St. Moritz är Hotel Giardino Mountain som har den två-stjärniga restaurangen Ecco St. Moritz. I samma hotell hittar ni även Bib Gourmand restaurangen Stüva. Hotellet har bara öppet under vintertid.

8. Tschuggen Grand Hotel, Arosa

I schweiziska Arosa hittar vi Tschuggen Grand Hotel som har den två-stjärniga restaurangen La Brezza. La Brezza är endast öppen under vintersäsongen.

9. The Chedi, Andermatt

Hotellet The Chedi i schweiziska Andermatt har förvissa inga restauranger med två eller tre Michelin-stjärnor, men istället har man två restauranger med med en stjärna vardera: The Japanese by The Chedi Andermatt samt The Japanese Restaurant. Som namnen antyder är det japansk mat som gäller här, men hotellet har även ett flertal andra restauranger.

10. Aman Rosa Alpina, San Cassiano

Sist vill vi nämna Aman Rosa Alpina som ligger i San Cassiano, en mindre italiensk skidort som är nära granne med betydligt mer kända Alta Badia. Detta klassiska hotell med anor från 1939 huserar normalt sett den tvåstjärniga Michelin-restaurangen St. Hubertus. Både hotell och restaurang är dock för tillfället stängda då hotellet genomgår en totalrenovering men till säsongen 2024/2025 ska båda hotell och restaurang vara öppna igen.