Annecy - det förtrollande "Alpernas Venedig"

Inbäddat i de hisnande franska Alperna är Annecy en fängslande stad som ofta kallas "Alpernas Venedig". Med sina pittoreska kanaler, charmiga gamla stan och de fantastiska bergen som omger staden är Annecy en riktig pärla i Frankrike. Låt oss ge oss ut på en resa genom denna förtrollande destination och upptäck dess rika historia, naturliga skönhet och oemotståndliga lockelse.

Annecy har en historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Dess strategiska läge nära Annecysjöns norra spets gjorde det till ett viktigt handelsnav genom århundradena. Besökare kan utforska det imponerande Château d'Annecy, ett restaurerat medeltida slott som ligger uppe på en kulle med utsikt över staden. Slottet huserar nu museet Musée-Château d'Annecy, som ger en inblick i regionens förflutna genom utställningar och artefakter.

Gamla Stans charm

Att promenera genom kullerstensgatorna i Annecys Vieille Ville (Gamla stan) är som att kliva in i en saga. Stadens kanaler, som täcks av pittoreska broar prydda med blommor, slingrar sig genom de smala gatorna och skapar en vykortsvärd scen. Utforska de livliga marknaderna, bläddra i butikerna och njut av det lokala köket på något av de charmiga kaféerna eller restaurangerna.

Annecysjön

En av Annecys höjdpunkter är dess fantastiska sjö, som ofta kallas Europas renaste sjö. Det kristallklara turkosa vattnet är omgivet av majestätiska berg och erbjuder ett paradis för friluftsentusiaster. Hyr en SUP-bräda, kajak eller ta en båttur för att uppleva sjöns skönhet till fullo. Pont des Amours (De förälskades bro) är en populär plats för romantiker, och erbjuder panoramautsikt över sjön och bergen.

Äventyr utomhus

Naturälskare kommer att hitta ett överflöd av utomhusaktiviteter i Annecy. Den närliggande bergskedjan Aravis erbjuder utmärkta möjligheter för vandring, cykling och till och med skärmflygning. Under vintermånaderna förvandlas regionen till ett vinterlandskap som lockar skidåkare och snowboardåkare till närliggande skidorter som La Clusaz och Le Grand Bornand.

Festivaler och kultur

Annecy är ett nav för kulturevenemang och festivaler under hela året. Annecy International Animation Film Festival, som hålls årligen i juni, lockar filmskapare och entusiaster från hela världen. Fête du Lac, en spektakulär fyrverkeri med Annecysjön i bakgrunden, fascinerar besökare varje år i augusti.

Boka boende i Annecy

Om ni planerar att besöka Annecy och letar boende hittar ni hundratals olika alternativ här, inklusive ett 30-tal hotell och bed and breakfasts.

Sök boende i Annecy